window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-56704-45'); Stigar för barn - Lida friluftsgård

Stigar för barn

Att upptäcka vandring på Lidas stigar för barn är ett roligt och lagom utmanande äventyr för familjeutflykten.

Vi på Lida vill göra vandring roligt och spännande för hela familjen och sedan många år finns här flera stigar och leder för barnen att upptäcka.

Skogsmulle och hans vänner Fjällina, Nova och Laxe har fått varsin stig på Lida. Dessutom har vi skapat en reflexstig som är extra spännande att gå med ficklampa när mörkret lagt sig.

Och när ni känner er redo för ett större äventyr är Sörmlandsleden och Äventyrsstigen fina leder, eller varför inte köpa en karta på Lida Värdshus och ge er ut och hitta egna stigar i skogen?

Lilla nattstigen

Gissa vilka djur som tassat runt på Lilla nattstigen!

Lilla nattstigen är en spännande Stig för alla barn som vill upptäcka naturen när mörkret lagt sig. Ta varandra i hand och tänd ficklamporna!

Längst med stigen försöker ni gissa vilka djur som lämnat spår. Reflexerna hjälper er att hitta. Stigen börjar strax efter Accropark och passar barn från ca 6 år (alltid i vuxens sällskap!). Stigen är ca 200 meter och knixig och lerig på sina ställen så ta på bra skor och gå försiktigt.

Skogsmulle & hans vänner

Skogsmulle och hans vänner, Laxe, Fjällfina och Nova har alla sina egna stigar på Lida Friluftsgård. Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar är anpassade för de små barnen och är 300-700 m långa. Stigarna går genom skogens naturliga terräng. Varje stig slutar vid ett vindskydd och ett par av dem har även grillplats.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen.

”Belägen i en öppen glänta på hällstensmark är Skogsmullekojan en fin rastplats för hela familjen.”

Texthäfte med information om stationerna utmed Skogsmullestigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10 kr. På Skogsmullestigen sitter det QR-koder på varje station som du kan skanna med mobilen.